Annons

Byborna siktar på 3000 namn

Trelleborg • Publicerad 14 juni 2006

Anderslövsborna sätter ribban högt.

De hoppas kunna få in cirka 3 000 namnunderskrifter i sin kampanj för att rädda systembolaget i Anderslöv. Ute i butiker, på apoteket och på andra serviceinträttningar på Söderslätt uppmanas invånare att skriva på protestlistorna. Hittills har man fått in ungefär 1 000 signaturer

Annons

– Ja, det stämmer. Vi är på god väg att få ihop 3 000 namnunderskrifter, säger Roland Thysell, butiksägare. Exakt när Systembolaget fattar beslut i frågan om Anderslövsbutiken ska läggas ned är inte klart. Troligen blir det nästa vecka.

– Det kan bli tal om att vi åker upp till Stockholm och överlämnar protestlistorna , säger Per Johansson, vd för Trelleborgs utvecklings AB.

– Vi vill ha ett levande samhälle i Anderslöv. Med butiker, säger Roland Thysell.

Senast systembutiken var nedläggningshotad i Anderslöv var i slutet av 1960-talet. Enligt Roland Thysell räddades butiken från avveckling - därför att dåvarande finansministern Gunnar Sträng (s) i sin ungdom hade jobbat som lantarbetare på Söderslätt och gillade bygden.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons