Annons

Bybor välkomnas till gemensam promenad

En vandring bland minnen och drömmar genomförs på söndag i Stora Isie. I oktober arrangeras samma sak i Hemmesdynge.
Trelleborg • Publicerad 23 september 2010
Foto: 

För femton år sedan arrangerades populära byavandringar i Stora Isie och Hemmesdynge. Nu är det dags igen. Stora Isiebon Håkan Fredriksson bjuder in alla intresserade på söndag.

– Sedan sist har ju många nya flyttat in. Det vore jul kul för dem att få reda på mer om sin by, säger han.

Annons

Alla deltagare får två kartor över byn. En från 1800-talet och en som visar hur byn ser ut i dag. Sedan kommer de gå runt i byn och titta på hus, gå längs bygränsen och avsluta med fika.

– Vi ska ju få ett nytt adressystem. Detta innebär bland annat att Flintavägen kommer byta namn till Flintan. Detta kommer vi att diskutera på söndag.

Håkan Fredriksson välkomnar alla som bor i Stora Isie att komma på söndag. Men även folk som har flyttat ifrån byn. De kan berätta gamla minnen. Samling sker vid 3:an klockan 13.

En byavandring i Hemmesdynge är planerad och kommer antagligen bli av den 17 oktober.

– En annan fördel med byavandringarna är att byborna lär känna varandra. De kan sedan hjälpa varandra och hålla lite koll. Vi har haft en del problem med inbrott. Om alla känner alla kan man se om husen tillsammans.

INTERNAL INTERNAL
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons