Annons

Byarna börjar ta form

Nu börjar byggföretagens planer för de olika byarna i första etappen på Stavstensudde ta form.
Trelleborg • Publicerad 6 juli 2005

På stadsbyggnadskontoret i Trelleborg har det börjar komma in ansökningar om bygglov från en del av de byggföretag som ska bygga de olika byarna på första etappen av Stavstensudde.

Det handlar om åtta olika byar som ska bebyggas i den första etappen av utbyggnaden på Stavstensudde. En av byarna ska bebyggas av Skanska som kommit med en del skisser på hur det är tänkt att se ut. Ett 20-tal nya villor ska Skanska bygga i byn.

Annons

Byggföretaget Abitare har kommit in med bygglovsansökningar för 22 villor med carport och förråd i sin by.

Utgångspunkten för bebyggelsen är den skånska byn med bostadshus i tegel eller puts. Inom varje by ska bebyggelsen vara utformad som grupphus med samma fasadmaterial, bygghöjd och taklutning. I de södra byarna närmast kustvägen är bebyggelsen glesare än i de norra delarna av första etappen.

Husen i de olika byarna är en till två våningar. Mindre takuppbyggnader tillåts på vissa ställen. Byarna innehåller vardera cirka 20 hus, men i en av byarna i norra delen av etappen planeras loftgångshus med vardera sex lägenheter.

Totalt blir det cirka 150 villor i det nya områden plus 30 lägenheter.

I området planeras även för en förskola för barn i åldrarna ett till fem år.

Förslaget till detaljplan ska antas av byggnadsnämnden i augusti om allt går som planerat. På byggnadsnämnden räknar man med att kunna jobba med bygglovsansökningarna parallellt med detaljplanen så att även byggloven kan beviljas i augusti.

Byggstart på första etappen på Stavstensudde skulle kunna bli av i början av hösten, så att bostäderna blir klara till 2007, till den planerade bomässan.

Målet är att det ska finnas färdiga hus i varje by till Trelleborgs 750-årsjubileum 2007.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons