Annons

Byarådet vill ha med natur och kultur i översiktsplan

Trelleborgs kommuns byaråd vill att natur- och kulturmiljöplanen ska ingå i översiktsplanen. Det framgår av byarådets synpunkter på förslagen till de båda planerna.
Trelleborg • Publicerad 23 mars 2010

TRELLEBORG. Byarådet är en paraplyorganisation för byalagen och hembygdsföreningarna i Trelleborgs kommun.

Medan byarådet gillar planen för natur- och kulturmiljön är man inte lika glad för översiktsplanen. Bland annat menar byarådet att när det gäller vindkraften borde översiktplanen haft med kapitlet "Skyddsvärda naturområden i Trelleborgs kommun" från natur- och kulturmiljöplanen.

Annons

Byarådet efterlyser också en mer ingående behandling av konsekvenserna av en utbyggnad av biogasanläggningen på Jordberga. Enligt byarådet kommer antalet lastbilar att öka under perioden augusti till och med maj. Trafiken kan beröra nästan hela östra delen av kommunen, påpekar byarådet.

Dessutom anser byarådet att det saknas skrivningar om skolvägar i planen.

"Vi har tagit upp ämnet gång- och cykeltrafik utifrån en annan sida sedan länge, vilket vi vill ha behandlat i översiktsplanen 2010." skriver byarådet.

Byarådet menar att översiktplanen bör ta upp hur man kan åstadkomma säkra gång- och cykelvägar till och från skolorna för eleverna

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons