Annons

Byalaget i Skåreföreslår cykelväg

Skåre byalag och ett par privatpersoner har skickat in synpunkter på förslaget till översiktsplan för Stavstensudde.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2005

Skåre byalag vill ha besked om hur det blir med trafiken på väg 511, kustvägen mellan Skåre och Trelleborg, i framtiden.

Enligt byalaget oroas barnfamiljer i byn över hur trafiken blir när Stavstensudde byggts ut.

Annons

Byalaget för även fram ett par förslag hur en cykelväg mellan Skåre och Trelleborg skulle kunna anläggas. Det handlar om att dra cykelvägen upp till Gamla skolan och österut via Hövdevägen. Vid E 6 kan cykelvägen antingen ledas under eller längs med europavägen söderut, enligt byalagets förslag.

I sitt brev skriver byalaget också att byborna i Skåre hoppas på bättre kollektivtrafik när Stavstensudde är utbyggt. Byalaget tackar också för den goda dialogen med kommunen när det gäller planerna på utbyggnad av Stavstensudde.

En familj som bor i närheten av det planerade nya området skriver att det är positivt att den nya golfbanan flyttats bort från bebyggelsen i den nya översiktsplanen. Familjen tycker också det är bra med stora öppna ytor och nätet av gång- och cykelvägar.

Familjen vill också veta om det finns möjlighet för dem som redan bor i närheten att ansluta sig till fjärrvärme, dagvattensystem, kabel-tv och bredband till exempel.

I sitt brev undrar familjen också över om förskolan ska dimensioneras så att även barn som redan nu bor i närheten kan utnyttja den.

När det gäller bybebyggelsen menar familjen att det vore önskvärt med friare husbyggen i de kommande byarna.

En annan privatperson som bor i närheten menar att en del av hans fastighet finns med i planerna som parkeringsplats. Fastighetsägaren vill dock bygga hus på tomten och motsätter sig planerna på en p-plats och begär att översiktsplanen ändras i den frågan.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons