Annons

Byalag kräver mer varsamt strandjobb

Trelleborg • Publicerad 19 juni 2007
Skåre byalag vill ha bättre rensning av stranden. Arkivbild: Tomas Nyberg
Skåre byalag vill ha bättre rensning av stranden. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Skåre byalag skriver till kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) och kräver att stranden vid Skåre ska rensas mer varsamt än tidigare år.

Enligt brevet har resningen av stranden varit ett återkommande problem, som kulminerade i fjor då det låg stinkande samlingar av alger närmast hamnen, där man inte rensat.

Annons

När algerna rensades bort så följde mycket av sanden med, enligt brevet från byalaget.

"Vi tillskrev då miljöförvaltningen och blev lovade att den bortforslade sanden skulle återföras, vilket inte skett" skriver byalaget i sitt brev.

Dessutom skulle man ordna en mer skonsam strandrensning framöver, menar byalaget.

Nu befarar byalaget att rensningen inte blir bättre i år än i fjor. Dessutom ska man inte rensa stranden närmast Skåre, enligt brevet, på grund av att marken är för mjuk.

Byalaget menar dock att det inte stämmer utan att det går bra att köra på hela stranden. I sitt brev begär nu byalaget att kommunen ser till att stranden rensas varsamt och effektivt i år.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons