GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Butiker drabbade av stölder

Trelleborg • Publicerad 15 februari 2018

På torsdagen ska två stölder ha inträffat i centrala Trelleborg.

Vid 17-tiden blev ett bageri utsatt då en man och kvinna ska ha öppnat kassaapparaten och tagit fyra tusen kronor, samt en mobiltelefon. De ska därefter ha sprungit från platsen. Det är oklart hur stölden har gått till.

Timmen senare blir en restaurang drabbad av ett bedrägeri. En man och en kvinna kommer in och vill växla en 1 000 euro-sedel. Personerna får med sig 900 kronor i växelpengar.

– Den här typen av växlingsfiffel dyker upp med jämna mellanrum, säger Anders Oxelbrand, förundersökningsledare på polisen i Trelleborg.

Oxelbrand kan inte bekräfta att de två händelserna har med varandra att göra.

Hjalmar Tell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.