Annons

Butik hotas av stängning

En butik i centrala Trelleborg riskerar att få ytterligare påstötningar av Arbetsmiljöinspektionen om man inte förstärker nattpersonalen eller skaffar en nattlucka.
Trelleborg • Publicerad 6 mars 2003

Åtgärdas inte detta kan det bli aktuellt med stängning av butiken. Efter den senaste tidens rån runt om i Trelleborg ser butiker och mackar över sina rutiner och bemanning. Rånet mot Konsum på Lycko Pers väg, Vårtorpets blomsterbutik och nu senast Konsum på Köpingegatan. Detta har fått Arbetsmiljöverket att börja granska hur reglerna för nattöppet efterlevs. - Vi har kontrollerat en rad olika butiker och mackar som har öppet på kvälls- och nattetid. Det är inte försvarbart att skylla på att man inte har råd att ha mer än en anställd på kvällar och nätter. Tryggheten för dem som jobbar i affärerna är långt viktigare, säger Lars Liljekvist, inspektör på Arbetsmiljöinspektionen. En butik i centrala Trelleborg får anmärkning för att man fortfarande har en person i tjänst i butiken nattetid. - Det bryter mot lagen därför att butiken inte har nattlucka, säger Liljekvist. Sker ingen förändring, med en tjänstgörande i butiken på nätterna eller fortsatt brist på nattlucka, hotar Arbetsmiljöinspektionen med fler åtgärder. - Rättar butiksägaren inte efter våra krav kan det slutligen bli tal om stängning, säger Liljekvist. Shell-macken på Hamngatan har haft nattlucka under de senaste sju åren. - Det har fungerat utmärkt. Det skapar trygghet för personalen efter klockan 22. Vi har varit förskonade från rån och lyckas säkert undvika detta mycket tack vare nattluckan, säger Kristina Fredriksson som är chef på macken.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons