Annons

Butik försatt i konkurs – tredje stängningen på kort tid i centrum

”Vi fortsätter i samma anda som resten av stan”, kommenterar Fredrik Ahlberg beslutet att försätta sitt företag Kök & Hushåll i Trelleborg AB i konkurs. Därmed stänger Electrolux Home-butiken inom kort.
Trelleborg • Publicerad 13 april 2018
Electrolux Home-butiken ska stänga efter att ägaren försatt företaget i konkurs.
Electrolux Home-butiken ska stänga efter att ägaren försatt företaget i konkurs.Foto: Tomas Nyberg

På fredagen började Electrolux home-butiken sin utförsäljning. Nyligen tog Fredrik Ahlberg beslutet att försätta företaget i konkurs, på egen begäran.

– Det känns lite tvådelat. Dels är det är jättesorgligt, jag har lagt hela min själ i det här, jag har spenderat mer tid i butiken än hemma, och dels är det en lättnad att gå ut med det och kunna prata om konkursen, säger han.

Annons

Tankarna om konkurs har funnits i drygt ett halvår. I ett brev till kunder och leverantörer förklarar han att det varit svårt att få lönsamhet i butiken, bland annat på grund av den starka prispress som vitvaruförsäljningen är utsatt för.

– De största problemen som vi inom fackhandeln har är näthandeln. Det jag har som inköpspris kan de sätta som slutpris för kunden, och de har oftast mycket större resurser att spela med, säger Fredrik Ahlberg.

Han menar att problemen inte är något unikt för Trelleborg, utan att han ser liknande saker hända på gågatorna i både Ystad och Malmö. Vad Trelleborg ska göra för att överleva vet han inte, men han tror att det måste finnas en vision.

– Grundtryggheten med de stora butikskedjorna tror jag kommer finnas kvar. Men sedan måste vi ha annat som lockar folk till staden från Näset eller till och med Malmö. Det kan vara allt från hur vi utsmyckar staden till den personliga servicen i de mindre butikerna, men något lockande måste lyftas fram, säger Fredrik Ahlberg.

Fredrik Ahlbergs önskan är att Trelleborg kan bli en levande handelsstad för de människor som det nu byggs bostäder att flytta in i. Men vad han själv ska göra härnäst är oklart.

– Jag vet inte, det har varit så mycket med det här nu att jag inte hunnit tänka på det, säger han.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons