Annons

Bussresorna blir fler i sommar

Förra året var de guidade bussturerna så populära att turistbyrån var tvungen att utöka. I år har man garderat sig. Tio bussturer finns nu inplanerade.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2010
Trelleborgarnas intresse för Söderslätt verkar vara obegränsat, tio bussturer finns inplanerade i sommar.
Trelleborgarnas intresse för Söderslätt verkar vara obegränsat, tio bussturer finns inplanerade i sommar.Foto: 

Trelleborgarnas intresse för Söderslätt verkar vara obegränsat. När biljetterna till årets bussturer släpps den 1 juni bör alla med intresse för lokalhistoria därför bege sig till Turistbyrån kvickt.

I år finns fem olika temat för bussturerna. Förutom Bernt Fribings guidade turer och Madeleine Brandins tur på temat arkitekturpoesi arrangeras matturer, trägårdsturer och kyrkoturer.

Annons

– Under trädgårdsturen ska vi titta på trädgårdar i kolonilotter, i stadsmiljö samt de med allmogestil. Vi ska också träffa personerna som äger trädgårdarna. Annars blir det själlöst, säger Karin Erlandsson.

Hon kommer också hålla i matturen som bland annat går till Smygehuk där LRF kommer att stå för matserveringen under sommaren. Man besöker också Hallongården och olika vinproducenter i området.

Kyrkoturen hålls av Sven Rosborn som är forskningschef på Fotevikens museum. Han kommer att ge sina resenärer historiska upplevelser och tala om all den symbolik som ryms i kyrkorna.

Förutom bussturer arrangeras också fyra stadsvandringar av Föreningen Gamla Trelleborg och Trelleborgs planterings- och försköningsförening.

Några få turister brukar hitta till bussresorna. Men de flesta som åker med är trelleborgare. Detta tycker inte turistassistent Veronica Andersson krockar med turistbyråns uppdrag.

– Nej, vi finns till för alla. Man kan ju vara turist i sin egen stad, säger hon.

Johan Silfversten Bergman
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons