Bussmotor började brinna

Strax efter att buss 165 från Lund hade kommit in till Trelleborg Övre tjugo minuter i tio i förmiddags märkte busschauffören att det kom rök från bussens underrede. Bussmotorn hade fattat eld. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden.
Trelleborg • Publicerad 3 oktober 2005

Vid upptäckten hade alla passagerare hunnit kliva av bussen och ingen skadades.

– Det var turbon i motorn som tog fyr, men anledningen vet vi inte, säger Karolina Perngården, informationsansvarig på Connex i sydvästra Sverige.

– Det har hänt förr att det tagit fyr i turbon. Jag har inga siffror på det, men det är ju inte vanligt med tankte på hur många bussar som finns. Det är inget man behöver vara orolig för, att bussen ska börja brinna.

I nya bussar finns ett automatiskt brandsläckningssystem med en sprinkler som släpper ut pulver i motorrummet om en brand skulle uppstå. Linje 165 trafikeras dock ännu så länge med bussar av den gamla typen, som inte har det automatiska systemet.

En ersättningsbuss sattes in för de passagerare som skulle åka med nästa tur till Lund och busstrafiken påverkades inte av tillbudet.

Christel Thunell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.