Annons

Bussförare anklagas för att ha smitit från olycka

Mitt i en rondell smällde bussen till en personbil. Trots att föraren borde ha insett vad som hänt stannade inte föraren, menar personbilens förare.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Bosse Nilsson

Olyckan ska enligt polisanmälan ha inträffat på torsdagsmorgonen, klockan 06.40. Enligt en 30-årig förare av en personbil skedde sammanstötningen i rondellen där Hedvägen möter Bryggaregatan.

30-åringen uppfattade det som att bussen var i linjetrafik, och väntade sig att bussföraren skulle stanna för att inspektera skadorna. Bussen fortsatte dock att köra. Busschauffören verkade inte ta någon notis om olyckan, trots att delar från bussen lossnat i smällen.

Annons

Händelsen är polisanmäld som smitning från trafikolycka. Bilföraren har varit i kontakt med bussbolaget.

På Skånetrafiken, som beställer linjetrafiken av en privat operatör, är man tacksam för att folk hör av sig när de har olycksrelaterade klagomål.

– Det är allvarligt om det sker olyckor som vi eller vår operatör är inblandade i. Sådant här ska alltid utredas, säger Joakim Borgudd, informatör på Skånetrafiken.

– Det är jättebra att man kontaktar oss eller bussbolaget så fort som möjligt, så att vi kan kolla fakta och dessutom göra ett försäkringsärende av det, råder Joakim Borgudd.

Enligt Bergkvarabuss märkte inte bussföraren olyckan. Chauffören menar att det måste ha varit personbilen som i rondellen drev in mot bussen, inte tvärtom. Trots skiljande syn på hur olyckan gick till ska parterna ha gjort en gemensam skadeanmälan.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons