Annons

Busschaufför förlorade mot kommunen

Den kvinnliga busschaufför som sparkades efter att ha krockat med en skolbuss förlorade sitt skadeståndsmål mot Trelleborgs kommun. Nu tvingas hon betala 35 000 kronor i rättegångskostnader.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2002
ARKIVBILD: TOMAS NYBERG
ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Skolbussolyckan i Smygehamn förra året blev inledningen till den tvist som nu har avgjorts i Trelleborgs tingsrätt. ARKIVBILD: TOMAS NYBERG Kvinnan hävdade i rätten att kommunen bröt mot lagen när de först tog bort henne från ett vikariat som busschaufför och sedan skiljde henne från en tjänst som vaktmästare som hon uppfattat som en tillsvidareanställning. För dessa lagbrott krävde kvinnan 50 000 kronor i ersättning. Tingsrätten i Trelleborg konstaterar dock att kvinnan inte kan styrka att kommunen gjort fel och ogillar därför skadeståndskraven. Kvinnan tvingas dessutom betala rättegångskostnader på sammanlagt 35 000 kronor. Det var i januari i fjol som kvinnan vikarierade som skolbusschaufför och krockade krocka med ett par träd i Smygehamn. Hon omplacerades därefter som vaktmästare vid en skola innan hennes vikariat gick ut.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons