Annons

Buss på väg till Malmö fick punktering under färd

Under morgonrusningen fick en buss på väg till Malmö punktering. Passagerarna fick evakueras till nästa buss.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2018
Foto: Bosse Nilsson

Det var vid 7.10-tiden på måndagsmorgonen som buss 146 fick punktering på vänster buggydäck, ett stabiliserande däck.

– Chauffören hade inte märkt punkteringen, utan fortsatt att köra. Gör man det så släpper gummit till slut, säger Björn Vatn, trafikområdeschef på Bergkvarabuss.

Annons

Enligt Björn Vatn var det aldrig någon fara när gummit släppte från det avlastande däcket, men att det kan upplevas som en rejäl smäll när gummit lossnar och far upp i underkarossen om man sitter där.

– När gummit släppte smällde det till, vilket fick passagerare att reagera, säger Theresia Swanholm, pressinformatör på Skånetrafiken.

Bussen, som var på väg till Malmö från Trelleborg, fick stanna strax innan Lindeborgsrondellen.

– Den körde in till sidan och väntade in nästa buss från Trelleborg. De kör var femte minut under morgonen, säger Theresia Swanholm.

De omkring 30 passagerarna fick hoppa på den fungerande bussen och kunde åka med den sista biten in till Malmö.

Chauffören på den trasiga bussen kunde köra vidare till bussdepån för däckbyte. Bussen ska vara i trafik igen under måndagseftermiddagen, då med ett nytt däck.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons