Annons

Bullerproblem över till polisen

Trelleborg • Publicerad 7 februari 2008

Det är bara två bilar i snitt per natt som bullrar för mycket vid Västergatan och tre per natt vid Nygatan. gränsen för när de bullrar för mycket går där minst 10 procent av befolkningen störs i sömnen.

De skyldiga är framför allt bilar med så kallat effektavgassystem och bilar som kör för fort. På Västergatan är det omkring 50 bilar per dygn som körs fortare än 60 kilometer i timmen och 1 till 2 fordon som körs över 90 kilometer i timmen. På Nygatan är motsvarande siffror 20 fordon kör fortare än 60 kilometer i timmen varje dygn och 1 till 2 fortare än 90.

Annons

Siffrorna kommer från de mätningar som tekniska förvaltningen gjorde under oktober månad i fjor som en följd av ett medborgarförslag. Tekniska nämnden ser det inte som ett problem med gatusystemet utan att det är medvetna val från trafikanterna att köra för fort och att bullra för mycket.

Därmed är det ett ordningsproblem och gatuchefen ska ta kontakt med polisen för att få en ökad trafikövervakning nattetid på de två gatorna.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons