Annons

Buller och skuggor ska inventeras

Trelleborg kan få en karta där buller och skuggningar från vindkraftverk ritats in. Det föreslår kommunstyrelsen som hade uppe frågan på sitt senaste sammanträde.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2013
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det är med anledning av ett medborgarförslag som kommunstyrelsen diskuterat en karta där alla vindkraftverk i kommunen ritas in liksom deras bullerpåverkan. Efter ett förslag från Miljöpartiet beslöt kommunstyrelsen även att föreslå att skuggningar från vindkraftverk ska vara med på kartan.

Kartan ska också uppdateras när en ny anmälan eller ansökan om vindkraftverk kommer in. Samhällsbyggnadsnämnden blir ansvarig för att upprätta kartan och är positiv till det arbetet.

Annons

Trelleborgaren som lämnat in medborgarförslaget om kartan menar att den kan bli ett viktigt redskap för människor som planerar att bosätta sig i kommunen. Den som vill undvika vindkraftverk kan då välja sådana platser där buller och skuggningar inte förekommer, menar förslagsställaren.

Slutligt beslut om kartan med buller och skuggningar från vindkraftverk fattas av kommunfullmäktige.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons