Annons

Buller engagerar förvaltningar

En hyresgäst bosatt på Hedvägen kontaktade i slutet av maj miljöförvaltningen på grund av att hon stördes av buller. Enligt henne kommer oljudet från den tungt trafikerade vägen utanför hyreshuset som ägs av Trelleborgshem.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2006

Hon anser att en lösning på problemet är att sätta in treglasfönster, då det i dag endast finns tvåglasfönster i fastigheten.

Hyresgästen har varit i kontakt med både kommunen och hyresvärden. Hyresvärden avböjde dock förslaget om nya fönster direkt.

Annons

Brevskrivaren känner att frågan inte tas på allvar och har även kontaktat hyresgästföreningen. Miljöförvaltningen meddelade i början av veckan att det inte gjorts någon utredning av fallet men att tekniska nämnden har kontaktats och informerats om situationen. Senast den 17 juli vill miljöförvaltningen höra tekniska nämndens synpunkter samt vilka eventuella åtgärder som vidtagits eller planeras vidtas.

Om anmälan kvartstår eller om nämnden inte hör av sig gör miljöförvaltningen ett besök hos hyresgästen för att undersöka om bullret det enligt miljöbalken innebär en risk för människors hälsa. Om så är fallet får tekniska nämnden betala en tillsynsavgift beslutad av kommunfullmäktige.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons