Annons

Budgivning ger pengar till välgörenhet

När kyrkorådsordförande svingar klubban öppnar församlingsborna plånboken. Så går det till i Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 23 november 2005
Bengt Olof Nilsson får 70 kronor för de två juldukar som Evy Andersson håller upp. BILD: TOMAS NYBERG
Bengt Olof Nilsson får 70 kronor för de två juldukar som Evy Andersson håller upp. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Ja, i alla fall när syföreningen ordnar julauktion.

I går kväll var inget undantag. Kyrkorådsordförande Bengt Olof Nilsson svingade sin stora käpp och berättade med myndig stämma hur budgivningen låg till. Ett av de första föremålen att gå under klubband var små dukar med pepparkakor på.

Annons

– Har jag ett bud? 30? 50 där borta? 60? 60? 70? Går det för 70? första, andra, sålt!

Därefter gick det i rasande fart. 130 kronor för en toapappersbehållare med juldekorationer, 200 kronor för en bok om brödglädje, 220 kronor för fyra termosmuggar till bilen och 425 kronor för en väggbonad i tvistsöm.

Åhörarna verkade glada för att bjuda överpriser på tingen. Inte konstigt, med tanke på att allt som går under klubban är skänkt av församlingsborna och intäkterna går oavkortat till välgörenhet.

– I januari brukar vi sätta oss ner och bestämma vart vi ska skänka årets intäkter , förklarar kyrkoherde Karl Gustav Lundmark. Det kan bli stadsmissionen i Malmö, Furuboda kursgård eller andra angelägna projekt. Vi brukar få in runt 14-15 000 kronor.

– Bjud nu gott folk, manar Bengt Olof Nilsson skämtsamt. Ni behöver inte betala förrän i januari, och ingen ränta tar vi.

Ett femtiotal församlingsbor har tagit sig till auktionen och de får mer än väl valuta för de pengar de spenderar. Innan auktionen har kyrkokören sjungit, trubaduren Peter Rudolw underhållit med skånska visor och kaffet flödat friskt i kopparna.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons