Annons

Bud på tre miljoner var för lågt

Ett enda bud kom på det spektakulära huset Gislövhöj vid den exekutiva auktionen på tisdagen. Kronofogden var dock inte nöjd med budet på tre miljoner kronor och försäljningen blev inte av.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2012
Många var på visningen, men få dök upp på auktionen av Gislövhöj.
Många var på visningen, men få dök upp på auktionen av Gislövhöj.Foto: Tomas Nyberg, arkiv
Foto: 

Vid visningen var det många som tog en chans att titta på huset som tidigare varit utbjudet för 16 miljoner kronor. Men på auktionen inne i Malmö på tisdagen var det få spekulanter närvarande och bara ett bud lades.

Förklaringen är troligen att Gislövhöj är ett udda hus som sannolikt kräver ganska stora ombyggnader för att köparen ska trivas. På utsidan liknar det nästan ett slott som höjer sig över de övriga husen runt omkring.

Annons

På själva auktionen lades bara ett bud, på tre miljoner kronor. Kronofogden, som även ska ta hänsyn till gäldenären (den som äger huset och är skyldig pengar), menade dock att budet var för lågt. Det skulle lämna gäldenären med en mycket stor skuld efter försäljningen. Skulderna ligger sammanlagt på 12,5 miljoner kronor.

Även inuti är huset annorlunda, med det största sovrummet i källaren tillsammans med spa-avdelningen där golv, väggar och tak är klädda i naturskiffer.

Mitt i huset, framför skorstensstocken och de öppna spisarna är glasskivor inlagda i golvet så att man kan se genom alla fyra våningarna.

Huset byggdes ursprungligen 1949. Det fick sitt nuvarande utseende vid de omfattande ombyggnaderna under de senaste åren.

En ny exekutiv auktion kommer troligen att hållas inom de närmaste månaderna.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons