Bu och bä för biltävling

Det var blandade känslor hos de Skanörsbor som mött upp på gårdagens information om planerna på att flytta biltävlingen Falsterbo Classic till Skanör.
Trelleborg • Publicerad 18 januari 2007
Ordförande Kaj Wehtje beskrev planerna för att flytta biltävlingen Falsterbo classic till Skanör. Bild:Tomas Nyberg
Ordförande Kaj Wehtje beskrev planerna för att flytta biltävlingen Falsterbo classic till Skanör. Bild:Tomas NybergFoto:  

En del av deltagarna på mötet på Skanörs gästis tyckte det var en alldeles utmärkt idé att flytta biltävlingen till Skanör, medan andra var mycket skeptiska.

Kaj Wehtje, ordförande i Falsterbo classic och sportscar show, förklarade att man ville flytta tävlingen för att kunna bjuda på något nytt. Enligt planerna ska tävlingen köras på en bana på Kyrkogatan, Västergatan, Rådhusgatan, Mellangatan och Dykerigatan i Skanör, med utställningsområde på Rådhustorget.

En som var lite orolig var Gunnar Plöen från naturistföreningen Svanrevet som påpekade att föreningen också hade ett arrangemang samma helg som biltävlingen planeras. Men efter besked om att tävlingen inte ska hindra tillresta naturister att komma fram verkade Gunnar Plöen nöjd.

En del boende på mötet var odelat positiva, medan andra menade att tävlingen, som planeras till helgen 28– 29 juli, gör att de får svårt att vistas i sina bostäder under tävlingsdagarna.

Sammantaget verkade opinionen bland deltagarna på mötet ganska kluven. Länsstyrelsen ger tillstånd till tävlingen, med polis och kommun som remissinstans.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.