Annons

Bryggeriet kan bli kulturcentrum

Bryggeriet på Nygatan kan bli ett hantverks- och kulturcentrum. Och den intilliggande Disponentvillan kan bli företagarcentrum.
Trelleborg • Publicerad 12 mars 2002

- Vi undersöker möjligheterna att göra något form av kulturcentrum och företagarcentrum i dessa lokaler, säger kommunalråd Egil Ahl (s). Disponentvillan. BILD: MARK HANLON Han betonar samtidigt att det än så länge bara har förts lösa diskussioner i några politiska grupper och att några beslut inte är fattade i frågan. Det var i början av året som Egerth Heimbrant, som drev konsthallen Bryggeriet tillsammans med sin hustru Kristina, avled. Efter hans död avvecklades det privata galleriet, inventarier såldes ut och hyresavtalet mellan Konsthallen Bryggeriet och fastighetsägaren Trelleborg AB sades upp. En delegation från kommunen besökte Bryggeriet i slutet av förra veckan, för en rundvandring i Bryggeriets lokaler. Gruppen bestod, förutom av Egil Ahl, av Trinovachefen Per Johansson och kanslichefen Johnny Sjöstedt. - Det är förstås en förhandlingsfråga innan vi kan ta ställning till om idén att göra något form av kultur- och hantverkscentrum i Bryggeriet och företagarhus i Disponentvillan, som ligger precis väster om Bryggeriet, med adress Kapellgatan, säger Per Johansson. Enligt Per Johansson är kommunen intresserade av att köpa de båda fastigheterna, förutsatt att man får dem till ett bra pris.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons