Annons

Bryggan klar först 2006

Bryggan måste byggas när lågvatten råder. Man måste nu vänta tills nästa vår.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2005

–Jag hoppas att alla som har sponsrat oss har förståelse för förseningen. Det finns inte ett bygge som inte blir försenat, säger Christer Lindstedt, ordförande för Trelleborgsbryggan, föreningen som verkat för att bygga den 140 meter långa bryggan på Dalabadet.

I februari skrev Allehanda om projektet. Då startade bygget av den redan välkända bryggan som cirka 100 företag och 2 000 privatpersoner har varit med om att betala. Då var det också meningen att bryggan skulle vara klar till midsommar.

Annons

Nu får bryggan med största sannolikhet vänta tills våren 2006. Den måste byggas på våren eller försommaren då det är lågvatten. Eftersom bygget har blivit försenat måste man vänta tills nästa säsong.

– Det var en liten försening som har gjort att vi måste vänta så länge. Men det är bättre att vi får en brygga som håller än att vi har bråttom, menar Christer Lindstedt. I april tog kommunstyrelsen beslutet att sluta avtal med Trelleborgsbryggan. Ansvaret att färdigställa bryggan ligger i dag hos båda parter. Därefter kommer fritidsförvaltningen att ta hand om underhållet.

Kommunen kommer också skjuta till cirka 300 000 kronor för att göra bryggan underhållsfri.

– Man har valt material som gummi. Det är dyrt material men gör att bryggan inte kräver underhåll. På sikt blir det därför en investering, säger Christer Lindstedt.

Totalt kostar bryggan runt 2,5 miljoner kronor. 1,3 miljoner har Trelleborgsbryggan samlat in och förutom kommunens bidrag sponsrar Trelleborgs industri resten av pengarna.

Nu finns en del kvar att göra innan den kan byggas.

– Markprover håller på att utföras under den planerade bryggan, säger Lennart Lindsjö, teknisk chef på Kommunal teknik som ansvarar för den praktiska delen i projektet.

Ett problem med bryggan är att få den att tåla all slags väderlag. Främst är det hårda vintrar som hotar den.

– Vi tittar just nu på utformningen av bryggan för att göra den så säker som möjligt. Den måste även tåla isläggning på vintern, säger Lennart Lindsjö.

Sofia Bergström

Annons

0410-545 41

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons