Annons

Brygga och lekplats på önskelistan

Bad- och bryggföreningen i Beddingestrand vill göra gemensam sak med kommunen.
Trelleborg • Publicerad 18 augusti 2012
Foto: 

Detta för att orten ska få brygga och lekplats. ”Jag är optimistisk och hoppas allt är klart nästa sommar”, säger föreningens ordförande Ulf Jobacker.

Det var vid sitt senaste årsmöte som bad- och bryggföreningen fattade beslut att satsa på både en brygga och en lekplats. Föreningen föreslår att lekplatsen byggs strax väster om lilla golfbanan med syftet att skapa en ny mötesplats i Beddingestrand. Den aktuella tomten, som till viss del inte omfattas av strandskyddet ägs av kommunen och klassas som parkmark.

Annons

– Det har kommit idéer sedan flera år tillbaka från olika håll om att satsa på en lekplats. Villaföreningen och byalaget ville tidigare bygga lekplatsen vid garnhuset och skickade in ett medborgarförslag. Men man fick avslag på grund av strandskyddet, så nu har vi tittat på en annan placering säger Ulf Jobacker.

Planerna på en brygga vid Pärlanstranden har varit kända sedan tidigare och utreds för närvarande av tekniska nämnden. Bad- och bryggföreningen är villig att finansiera delar av projektet genom att företag, föreningar och privatpersoner köper andelar i bryggan.

– Men bygger vi en lekplats och brygga kan man klassa det som en mötesplats och få ekonomiskt bidrag från Leader Söderslätt. Deras stadgar säger att de kan bidra med upp till 70 procent av kostnaden. Men så så mycket tror jag inte vi vågar hoppas på, säger Ulf Jobacker.

Enligt honom skulle en brygga kosta runt 500 000 kronor. Prislappen för lekplatsen är inte känd.

– Det måste vi prata med om. Sen hänger det på den politiska viljan, säger Ulf Jobacker.

Eric Samuelson (M) är ordförande i tekniska nämnden. Han säger att han är positivt inställd till planerna på lekplats och brygga, men att han inte kan lova något om en kommunal finansiering.

– Beddingestrand har ett guldläge i Trelleborg och i hela Skåneregionen och många barnfamiljer flyttar dit. Bryggan har jag hört talas om sedan tidigare men lekplatsen är nytt för mig. Sen är det ganska mycket praktiskt som måste lösas kring en brygga och en lekplats. Till exempel angående ansvar för löpande drift, säger han.

Karin Ohlsson
Skånemedia
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons