Annons

Brunnen kiosk ska byggas upp igen

Glasskiosken vid Tätörtsvägen i Beddingestrand, som förstördes i en brand i fjor sommar, ska byggas upp igen. Det säger ägaren Leif Ackerman.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2013
Ännu har inget hänt med den brunna kiosken i Beddingestrand, men ägaren hoppas att en ny kiosk ska stå på plats till sommaren. Foto: Claes Nyberg
Ännu har inget hänt med den brunna kiosken i Beddingestrand, men ägaren hoppas att en ny kiosk ska stå på plats till sommaren. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

-Min avsikt är att kiosken ska byggas upp igen. Och jag siktar på att ha en kiosk på plats till sommaren, säger Leif Ackerman.

Det var natten till den 13 juli som kiosken brann ner. Det tog inte många minuter för styrkan från Östra Klagstorp att vara på plats i Beddingestrand när larmet gick 03.34. Även en räddningsstyrka från Trelleborg kallades in liksom polis och ambulans. Ingen person skadades men kiosken gick inte att rädda utan brandmännen fick koncentrera sig på att minska risken för att elden skulle sprida sig till intilliggande hus.

Annons

Hasse Månsson, som arrenderade kiosken tillsammans med sin sambo och hennes dotter, satte dit en egen liten kiosk i stället och kunde sälja glass även under resten av sommaren.

Polisen misstänkte att branden var anlagd och hade även en misstänkt gärningsman, som dock aldrig åtalades för branden i Beddingestrand, utan endast för en brand i Ystad.

-Det har varit otroligt mycket pappersarbete med detta, säger Leif Ackerman. Därför har det dragit ut på tiden, men nu hoppas jag att det ska gå snabbt så att kiosken kan finnas på plats till sommaren.

Om det blir Hasse Månsson och hans sambo som ska fortsätta driva kiosken även i fortsättningen är dock inte klart.

-Jag har diskuterat med dem, men vi har inte tecknat något avtal ännu, säger Leif Ackerman.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons