Annons

Brottningsnamn blev blomnamn

Protesterna från nya Skegriebor fick brottarnamnen på fall. Förslaget att gatorna på det nya området i Skegrie skulle få namn av brottartermer spolas av byggnadsnämnden, efter protester från nya Skegriebor.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2008

Kommunstyrelsen skickade tillbaka förslaget till byggnadsnämnden med uppmaningen att tänka till en gång till. Och resultatet blev att i stället för brottarnamn får de nya vägarna i de flesta fall blomnamn. I det ursprungliga förslaget skulle namnen vara Brottarvägen, Nacksvinget, Parterren, Smidjebältet, Krysstaget, Höftsvinget och Livtaget.

De som protesterade menade att namnen var svåra och otrevliga. Nu föreslås i stället namnen Midsommarängen, Vallmovägen, Blåklintsvägen, Prästkragevägen, Rödklövervägen, Kamomillvägen och Timotejvägen. Alltså går man från tuffa brottartermer till rena lantlivsidyllen.

Annons

Sista ordet i frågan har kommunfullmäktige.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons