Annons

Brottarnamn nere i brygga

Trelleborg • Publicerad 30 november 2007
Brottarnamnen i Skegrie nere i bryggan, men ännu inte på fall. På bilden Tobias Tjörnby och Hannes Holm. Arkivbild: Jan Ohlsson
Brottarnamnen i Skegrie nere i bryggan, men ännu inte på fall. På bilden Tobias Tjörnby och Hannes Holm. Arkivbild: Jan OhlssonFoto: 

Förslaget att ge gatorna på det nya området i Skegrie namn med termer från brottningens värld är nere i brygga, men har ännu inte ryggen i mattan.

Kommunstyrelsen i Trelleborg beslöt på sitt sammanträde i torsdags att återremittera ärendet till byggnadsnämnden.

Annons

Det är efter att flera personer som köpt hus på det nya området skrivit in till kommunen och protesterat mot namnen som kommunstyrelsen vill att byggnadsnämnden tar en extra funderare på namnförslagen. De blivande skegrieborna argumenterar mot de föreslagna namnen eftersom de menar att det inte trevligt med namn från brottningen på adressen. Dessutom befarar de att de riskerar att få bokstavera adresserna när de ska uppge dem för någon annan. I stället har de protesterande föreslagit gatunamn med Astrid Lindgren-tema, blomnamn, djurnamn, namn från skånska grödor eller vilda växter.

Förslaget var att gatorna skulle få namnen Brottarvägen, Nacksvinget, Parterren, Smidjebältet, Krysstaget, Höftsvinget och Livtaget.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons