Brösttoner utan att chocka

En kör som sjunger snapsvisor iklädda bh, mitt bland allmänheten. Skäl för moralpanik? Inte alls.
Trelleborg • Publicerad 9 oktober 2010
Kören Cum Pane sjöng och samlade in pengar på Valens köpcentrum i lördags.
Kören Cum Pane sjöng och samlade in pengar på Valens köpcentrum i lördags.Foto: 
Annika Skogh, som går omvårdsprogrammet på Söderslättsgymnasiet, sålde en bröstmuffin till Bengt Larsson från Höllviken. Eleverna hade bakat 300 muffins som de nästan hade sålt slut på vid 12-tiden på lördagen.
Annika Skogh, som går omvårdsprogrammet på Söderslättsgymnasiet, sålde en bröstmuffin till Bengt Larsson från Höllviken. Eleverna hade bakat 300 muffins som de nästan hade sålt slut på vid 12-tiden på lördagen.Foto: 
Therese Olsson fällde kubbar på Rådhustorget. Hon och Emma Lek bildade lag Kollektivet.
Therese Olsson fällde kubbar på Rådhustorget. Hon och Emma Lek bildade lag Kollektivet.Foto: 

TRELLEBORG. Det är bara en insats för forskningen kring bröstcancer.

En körmedlem tittar fram och ser att publiken har samlats. Först ett förläget ansiktsuttryck, sedan tågar hon och hela kören Cum Pane ut i köpcentret och upp på den provisoriska estraden.

Vid det här laget har den som väntat sig naken hud blivit besviken. Kvinnorna och männen i Cum Pane har bysthållarna utanpå kläderna.

– Rebecca (Segerhagen) i Parken uppmanade alla föreningar att göra något. Vi funderade en stund över vad vi kunde göra för att väcka uppmärksamhet och för att få folk att skänka pengar, förklarar Anneli Lenander, ordförande i körens styrelse.

Den trestämmiga kören levererade fryntliga snapsvisor som Helan går och innerliga sånger som I can't help falling in love. Men halvnakenchocken uteblev.

– Det var liksom tricket för att det skulle komma hit folk, säger Anneli Lenander.

Cum Pane hade sin insamlings-bh. Utanför köpcentret, på Rådhustorget pågick andra aktiviteter för att samla in pengar och skapa medvetenhet kring Rosa bandet-kampanjen. Kommunen arrangerande en kubbturnering och elever på gymnasiet sålde mängder med bakelser.

Sara Riis Hasselskog
Niclas Sörensen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.