Annons

Brödrea när snön yrde

Trelleborg • Publicerad 24 februari 2005
På Gasell i Anderslöv hade man fullt upp under torsdagen. Många arbetstimmar skulle arbetas in. Bild: Mårten Svemark.
På Gasell i Anderslöv hade man fullt upp under torsdagen. Många arbetstimmar skulle arbetas in. Bild: Mårten Svemark.Foto: 

Många arbetsplatser var under onsdagen kraftigt underbemannade på grund av ovädret. Och många transporter ställdes in på grund av snöyran. Franckes bageri i Trelleborg ställde in alla sina leveranser till Svedala, Klagstorp och Anderslöv. I stället anordnade man en brödrea för att bli av med allt som skulle levererats.

– Vi lyckades rätt bra med det och blev av med allt, säger Christine Helenius på bageriet som även under torsdagen ställt in leveranser.

Annons

På Gasell i Anderslöv var det inte många som inte tog sig till arbetet. Och många lastbilar som skulle hämta gods fick ställa in sina turer.

– Jag pratade med en dansk chaufför som lämnade Staffanstorp klockan 11. Han var här klockan halv fem, säger Ann-Charlotte Rodendahl på Gasell som fortfarande under torsdagen väntade på chaufförer som skulle lastat på onsdagen.

– Nu blir det hektiskt några dagar och vi får arbeta för allt vad tygen håller, säger hon.

Kristofer Naess

SÖDERSLÄTT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons