Annons

Bröderna Svensson tar ton

Det har blivit en tradition i Grönby kyrka, bröderna Alf och Åke Svenssons sommarkonsert. Och i år var den rikskända saxofonen med på ett hörn.
Trelleborg • Publicerad 20 juli 2005

Om det är för sjunde eller åttonde året i rad kan de inte svara på. Men varje år när Åke Svensson (kd) tar paus från sina kommunalpolitiska uppdrag och hoppar in som vikarierande kantor i Grönby kyrka, så kommer brodern och före detta rikspolitikern Alf Svensson upp från Smyge för att få sjunga med Åke.

– Vi sjöng mycket med varandra i tonåren men sedan flyttade vi i sär och gjorde saker på var sitt håll. Nu tar vi chansen att göra det igen en gång om året, säger Åke Svensson och laddar för favoritpsalmen "O store Gud" medan han väntar på kyrktrappan.

Annons

Strax innan konserten ska börja dyker andra halvan upp. Med sig har han en gammal sliten väska som innehåller en personlig dyrgrip. Saxofonen som han fick av föräldrarna som 11-åring och som varit med på flera politiska turnéer runt om i landet.

– Den kostade 375 kronor att köpa begagnad och mina föräldrar hade den på avbetalning i flera år. Nu har jag precis renoverat den för 10 000 kronor, säger Alf Svensson.

Han plockar upp den och ger ett smakprov innan han och Åke på kyrkoherden K G Lundmarks förmaning gör entré inför en fullsatt kyrka.

Kristofer Naess

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons