Annons

Broder vill riva upp dom

Brodern till den 40-årige man som avled nyligen efter olyckan i Västra korset i Trelleborg 15 maj vill att domen på fyra månaders fängelse rivs upp.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2006

– Jag tänker göra en ny polisanmälan mot lastbilschauffören, för vållande till annans död alternativt dråp, säger brodern, som menar att chauffören dömts för fel brott.

Brodern tycker inte heller att alla fakta om olyckan har kommit fram och vill ha en förnyad utredning kring det inträffade.

Annons

– Jag är inte ute efter att han ska sitta i fängelse så mycket längre, men vi ska väl inte acceptera att ett liv släcks så här bara för att det inträffar i trafiken, menar brodern.

Redan innan 40-åringen avled tog brodern kontakt med åklagaren i fallet och med överåklagare Sven-Erik Alhem för att få brottsrubriceringen ändrad. Nu har dock domen mot den holländske lastbilschauffören vunnit laga kraft och det blir troligen mycket svårt att riva upp den.

– Jag har väl kanske inte så stora förhoppningar att min nya polisanmälan kommer att leda så långt, men jag tycker det som hänt är fel, säger brodern, och måste reagera. Domen mot lastbilschauffören vann laga kraft 6 juli då det var sista dagen för att överklaga domen på fyra månaders fängelse. Bara några dagar senare avled den 40-årige mannen som skadades vid olyckan 15 maj.

När det gäller straffet på fyra månader har domstolen tagit med i beräkningen att chauffören med all sannolikhet förlorar sitt arbete och att han inte kan får något alternativ till fängelsestraffet i form av fotboja som en svensk medborgare kanske kunnat få.

Vid olyckan körde den holländske chauffören mot rött ljus i korsningen och träffade 40-åringens bil med sådan kraft att den släpades med 54 meter.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons