Annons

Bristfällig säkerhet på byggarbetsplats

Byggjobbarna saknade fallskydd. När Arbetsmiljöinspektionen för ett par veckor sedan upptäckte den bristfälliga säkerheten på takarbetet på företaget Nibe på Maskingatan i Trelleborg utfärdade man ett omedelbart förbud mot allt vidare arbete på taket utan skyddsräcke eller livlina.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2003

Inspektionen krävde även att takservicefirman ordnade ett trapptorn för att ta sig upp. - Ett förbud lägger vi bara för att få genom säkerhetskraven. Detta är ett rutinärende. Det är inte ovanligt att man struntar i fallskydd, i alla fall på små byggjobb, konstaterar arbetsmiljöinspektör Anders Brännström. Han inspekterade byggarbetsplatsen på onsdagen och fann att åtgärder firman gjort är tillräckliga. Ett trapptorn har uppförts så att går att ta sig upp på taken utan att använda stege. Och arbetarna jobbar med livlina när de är på taket.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons