Annons

Bristande rutiner på badhuset

Badhuset har under flera år inte haft något program för att själv inspektera anläggningen trots påpekanden från miljöförvaltningen.
Trelleborg • Publicerad 23 april 2010
Badhuset har flera gånger haft problem med höga bakteriehalter i vattnet.
Badhuset har flera gånger haft problem med höga bakteriehalter i vattnet.Foto: 

På lördag håller badhuset öppet hus och återinvigning efter en omfattande renovering. Efter en renovering av den gamla bassängen stängdes äventyrsbadet i början av augusti efter att man upptäckt stora golvskador. I samband med det upptäcktes även andra skador.

En del skador kanske hade åtgärdats snabbare om badhuset haft ett program för egenkontroll, menar Johan Pettersson, miljöingenjör på miljöförvaltningen i Trelleborg.

Annons

– Fritidsförvaltningen har ett delat ansvar för badhuset med fastighetskontoret. Där tror jag att man hade kunnat använda egenkontrollprogrammet som en hävstång mot fastighetsägaren, säger Johan Pettersson.

Under flera år har miljöförvaltningen påtalat att badhusets personal ska inspektera lokalerna själva och sedan dokumentera och följa upp brister. Det ska vara ett självgående arbete, men enligt Johan Pettersson har det inte kommit igång.

– Vi började ta upp det redan när Jon (Norén) var chef för flera år sedan. När Ann-Sofie Danielsson kom fick vi ta om alltsammans igen. Hon plockade fram en start på det. Men när vi tittade på det igen så kunde vi konstatera att det inte hade kommit igång i den omfattningen det skulle. Då fick vi ta det med den nya chefen, säger Johan Pettersson.

Kenth Sjövall, som hösten 2008 tog över som chef för fritidsförvaltningen, säger att han inte fått någon information från dåvarande badhuschefen Ann-Sofie Danielsson att egenkontrollen inte funnits.

– Ingen har slagit larm. När jag fick höra talas om det sa jag att vi måste upprätta ett sådant program per omgående. Och så har skett, säger Kenth Sjövall.

Martin Strandberg
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons