Annons

Brist på vändplats stoppar bussar till Skåre

För stora bussar gör att Skånetrafiken inte kan köra mellan Trelleborg och Skåre. Men kommunen nöjer sig inte med det utan ska försöka köpa till turer till fiskeläget.
Trelleborg • Publicerad 2 juni 2012
Bussarna är för stora för att kunna vända i Skåre.
Bussarna är för stora för att kunna vända i Skåre.Foto: Peter Ãklundh

Sedan december förra året har bussförbindelserna mellan Trelleborg och Skåre försämrats betydligt. Trafiken till Höllviken lades om så att bussarna till Höllviken numera går via Skegrie istället för Skåre.

För att underlätta för boende och turister att ta sig till och från Skåre kontaktade kommunen Skånetrafiken för att köpa till extra turer som bara skulle köra mellan Trelleborg och Skåre. Men det föll på att bussarna är för stora. Så stora att det inte finns någonstans för dem att vända.

Annons

– Det svaret kan man ju inte bara nöja sig med. Då får de köra med en mindre buss, säger oppositionsrådet Catherine Persson (S).

På kommunstyrelsens möte i veckan fick Persson igenom att man ska undersöka ifall Skånetrafiken kan köra med mindre bussar. Kommunstyrelsen beslutade också att man ska fortsätta köpa till trafik på linje 184 till Klagstorp och Stora Beddinge.

Dessutom ska kommunen betala för närtrafik med taxi i samma utsträckning på de åtta linjer man har avtal för idag.

Ann Ekstrand
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons