Annons

Brinnande intresse för brandfordon

Vem har inte drömt om att alla bilar väjer undan och lämnar vägen fri när man susar genom stan i rusningstrafik? Räddningstjänsen i Trelleborg har blivit nedringd när man nu säljer av två brandbilar.
Trelleborg • Publicerad 23 november 2006
Det är ovanligt att Räddningstjänsten lägger ut sina fordon till försäljning. Med på köpet av tankbilen av märket Volvo F613 och årsmodell 1985 följer en pump med en kapacitet på 3000 liter per minut. Bild: Claes Nyberg
Det är ovanligt att Räddningstjänsten lägger ut sina fordon till försäljning. Med på köpet av tankbilen av märket Volvo F613 och årsmodell 1985 följer en pump med en kapacitet på 3000 liter per minut. Bild: Claes NybergFoto: 
Framförallt är det muséer och jägare som intresserat sig för den fyrhjulsdrivna jeepen av märket Willys. "Den tar sig fram överallt", säger Christer Lindell och uppskattar att priset kommer att hamna på omkring 20000 kronor.
Framförallt är det muséer och jägare som intresserat sig för den fyrhjulsdrivna jeepen av märket Willys. "Den tar sig fram överallt", säger Christer Lindell och uppskattar att priset kommer att hamna på omkring 20000 kronor.Foto: 
Det krävs lastbilskörkort för att köra tankbilen som väger 13 ton. Christer Lindell tror att priset kan hamna på upp emot 50000 kronor.
Det krävs lastbilskörkort för att köra tankbilen som väger 13 ton. Christer Lindell tror att priset kan hamna på upp emot 50000 kronor.Foto: 

Fast riktigt så bra som i drömmens värld kommer det inte bli.

Både tankbrandbilen och brandfordonet, en Willys jeep från 1976, som Räddningstjänsten nu säljer ut för Vellinge kommuns räkning kommer nämligen att strippas på utryckningsdelarna som blåljus, sirener och märkning.

Annons

Intresset för brandfordonen är mycket stort. Sedan de lades ut på auktionssajten blocket.se för några dagar sedan har omkring 200 personer ringt bara på jeepen, som är av en äldre och ganska ovanlig modell.

Christer Lindell, vaktmästare på brandstationen som är den som sköter försäljningen är förvånad överanstormningen.

– Det trodde jag aldrig, det har varit ett enormt sug, säger han.

Christer Lindell har tröttnat på att ständigt gå omkring med telefonen i näven. Därför har man beslutat att överge tanken på att sälja fordonen via nätet och kommer i stället att ordna en visning i dag klockan ett vid brandstationen. Den 1 december avgörs vilka bud som blir de vinnande. Att den drygt sju meter långa tankbilen skulle köpas av en privatperson anser Christer Lindell inte är troligt.

– Det är framförallt räddningsvärn som har hört av sig om den, berättar han.

Orsaken till försäljnigarna är att fordonen har blivit omoderna. Jeepen har varit avställd sedan 2001. Men fordonen har inte kört mer än knappa 3000 mil vardera och Christer Lindell försäkrar att de är i gott skick.

När TA lämnar brandstationen ringer mobiltelefonen igen. Christer Lindell suckar...

Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons