Annons

Brevlådor byts ut för bättre arbetsmiljö

Sedan i somras har 200 trelleborgare fått byta ut eller flytta sina brevlådor för att förbättra brevbärarnas arbetsmiljö. Nu fortsätter inventeringen i jakten på arbetsmiljöfällor.
Trelleborg • Publicerad 30 december 2011
Foto: 

Brevlådor som sitter för lågt, på fel håll eller för långt ut i vägbanan skapar arbetsmiljöproblem för brevbärarna. Slitaget på armar och axlar ökar när de måste sträcka sig för att lägga i paket och kuvert. Därför har Posten, med hjälp av brevbärarna, inventerat felaktigt placerade bådor. Konsekvensen har blivit att 200 brevlådor i Trelleborg bytts ut eller flyttats.

– Sett till hela beståndet rör det sig om få lådor. Fastighetsägaren informeras om att lådan sitter fel och behöver flyttas eller bytas ut. I de flesta fall tar fastighetsägaren det bra, det brukar inte var några problem, säger Göran Blücher, Postens distriktschef för de åtta sydligaste kommunerna.

Annons

Inventeringen av Trelleborgs brevlådor har pågått sedan i somras. Först i slutet av nästa år kommer projektet att vara klart.

– Det tar lite tid men hittills har det flutit på bra, säger Göran Blücher.

I Vellinge kommun har kartläggningen av brevlådorna precis börjat. Cirka 25 brevbärare deltar i arbetet.

Rebecka Sjöberg
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons