Brevet kom fram – tre år för sent

För en vecka sedan trillade ett litet okänt brev ned i paret Kjellanders brevlåda.
– Det är lite kul att det har tagit så lång tid för det att färdas från Malmö, säger Ingrid Kjellander.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2014
Brevet som plötsligt damp ner.
Brevet som plötsligt damp ner.Foto: 
"Jag förstod ingenting först. Hade jag sett brevbäraren hade jag nog frågat vad han höll på med." säger Inrgid Kjellander.
"Jag förstod ingenting först. Hade jag sett brevbäraren hade jag nog frågat vad han höll på med." säger Inrgid Kjellander.Foto: Foto: Sara Johari

I Ingrid Kjellanders kök finns det gott om bilder på barnbarnen. Hon visar stolt ett foto på snart 8-åriga Li.

– Hon brukar skicka brev, inte lika mycket nu som innan men ändå, berättar Ingrid Kjellander.

Historien tar sin början för tre år sedan. Barnbarnet Li, som bor i Malmö, var då fyra år och skickade iväg en hel bunt med små brev eftersom hon fått nytt brevpapper. Av okänd anledning kom brevet till farmor och farfar i Trelleborg aldrig fram. Men för en vecka sedan låg plötsligt ett litet rosa brev i brevlådan.

– Jag fattade ingenting när jag såg brevet i brevlådan. Det är väl inte så konstigt egentligen att det inte kommit fram, det är ju inte så stort. Det har säkert kilat fast någonstans.

Det varsamt förslutna brevet, som inte är större än två kreditkort, är rosa med prinsessor på. Adressen är tydligt textad av Lis mamma Johanna och på brevpappret som ligger inuti är det tecknat en streckgubbe. Ingrid Kjellander hade sina aningar om vem avsändaren kunde vara.

– Jag tänkte att den där streckgubben är typisk för den åldern och att man skriver sitt namn spegelvänt sådär. Jag såg att där stod Li.

Ingrid Kjellander ringde hem till Li för att fråga om brevet.

– Hennes mamma Johanna berättade att Li hade gråtit och undrat varför vi aldrig svarade på det fina brevet. Nu vet vi varför.

Fanny Nyberg
Johanna Lundsgård
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.