Annons

Brasilienberättelser värmde i Klagstorp

Giftiga ödlor, fartfyllda karnevaler och vackra kyrkor. Klagstorps föreläsarförening bjöd på en spännande resa till Brasilien under tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2008
Minnen från Sydamerika Kristina Bosson pratade om det spännande landet Brasilien under tisdagskvällen. Bild: Claes Nyberg
Minnen från Sydamerika Kristina Bosson pratade om det spännande landet Brasilien under tisdagskvällen. Bild: Claes NybergFoto: 

För två år sedan föreläste hon i Klagstorp. Då om Azorerna. På tisdagskvällen var det dags igen. Denna gång pratade Kristina Bosson om Brasilien.

- Jag jobbar som reseguide. På vinterhalvåret är det inte så mycket att göra. Då är det kul att komma ut bland folk lite, berättade hon.

Annons

Kristina Bosson kommer från Blekinge från början men bor sedan tre år i Klagstorp.

Inför en nästan fullsatt församlingssal visade hon bilder och pratade om Sydamerika. Det som gjorde störst intryck på henne var det fuktiga vädret och alla vackra färger. Kyrkorna är till exempel inredda med målat kakel.

- Det gör man för att målat kakel inte möglar i den höga luftfuktigheten, berättade hon.

Många av bilderna visade olika djur. Som den lilla fågeln som gärna bygger bo intill mördarbin.

- Bina skyddar fågelboet. Kommer det djur och anfaller får de mördarbina på sig! Tänk vad naturen klurar ut bara vi människor lämnar den i fred, sa hon.

Men för övrigt ska man vara försiktig med djur i Brasilien. Många är giftiga och farliga.

Kristina Bosson pratade också om karnevalerna som både är påkostade och ambitiösa.

Nästa föreläsning hålls den 15 april. Då kommer Lena Wismar och Kjell Ove Dahlman till Klagstorp för att sjunga och spela.

Sofia Bergström

0410-545 63

sofia. bergstrom@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons