Brandt blir ordinarie samhällsbyggnadschef

Efter att samhällsbyggnadsnämnden enigt föreslagit honom och en enig kommunstyrelsen sagt ja blir Rune Brandt ny ordinarie chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.
Trelleborg • Publicerad 5 september 2013

- Det var ingen diskussion om detta i vare sig nämnden eller kommunstyrelsen, säger Patrik Holmberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

När förre samhällsbyggnadschefen Claus Pedersen lämnade efter åsiktsskillnader mellan honom och den politiska organisationen blev miljöchefen Rune Brandt ställföreträdande samhällsbyggnadschef. Nu tar han över ansvaret permanent.

- Det ska bli jättekul, en utmaning, säger Rune Brandt.

Eftersom samhällsbyggnadsförvaltningen sysslar med flera olika, vitt skilda områden, krävs det kunskaper inom många olika områden för förvaltningschefen.

Rune Brandt har en gedigen bakgrund inom miljöarbete. Efter utbildningen på miljö- och hälsoskyddslinjen i Umeå arbetade han först som miljö- och hälsoskyddsinspektör och mellan 1999 och 2005 som miljöchef i Hörby kommun. Därefter arbetade han med miljöarbete på länsstyrelsen.

- I samband med mitt arbete på länsstyrelsen har jag även kommit i kontakt med plan- och bygglagen, så jag är inte helt främmande för den sidan heller, säger han. Men framöver får jag troligen vidareutbilda mig inom den delen av förvaltningens verksamhet.

Rune Brandt säger dock att en eventuell fortbildning får anstå. Det finns andra, mer angelägna saker att ta tag i för tillfället.

En av de saker som Rune Brandt initierat som miljöchef är möten med olika grupper i samhället. Redan har ett möte med mäklarna genomförts och nu planeras närmast företagsträffar med livsmedelsföretagare i slutet av september och början av oktober.

- Tanken är att den sortens träffar även ska anordnas inom de andra områdena i förvaltningen, säger Patrik Holmberg. Vi i nämnden gillar den sortens förebyggande arbete, där man kan svara på frågor och förklara förvaltningens arbete för de berörda.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.