Annons

Brandin läste egna dikter

Hon hyllar Söderslätt. Arkitekten och författaren Madeleine Brandin läste egna dikter i Köpmansmagasinet på tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2002

BILD: TOMAS NYBERG Inför en handfull åhörare berättade hon varför hon fängslas av landskapet på Söderslätt. - Landskapet inspirerar genom de öppna vidderna, de vackra kyrkbyarna. Det är något speciellt med ljuset här nere på Söderslätt, berättar Brandin, som även läste texter av andra författare. Böcker låg framdukade på ett bord, skrivna av Ola Hansson, Victoria Benedictsson, Carl von Linné och Jacques Werup. Brandin, som till vardags är stadsbyggnadschef i Vellinge kommun och är bosatt i hus på Östra stranden, passade på att läsa dikter ur sina senaste böcker, diktsamlingarna "Lejonet har gått" och "Dikter för särboende och långpendlare". Dessutom fick publiken höra några citat ur hennes prosabok "Arkitektens öga". - Ambitionen är samtidigt att dem som lyssnar på mitt föredrag ska försöka få fram egna bilder av platser som har stor betydelse. Genom detta kan man skapa en sorts mental karta, säger hon och förtydligar genom att framhålla att "vi alla bär på landskap inom oss, platser som känns viktiga". Under föredraget och uppläsningen som Brandin gjorde ville hon visa på husens betydelse för landskap, hur natur och byggnader flätas in i varandra och i våra liv. Just nu är Brandin sysselsatt med tre bokprojekt, bland annat en prosaberättelse där hon tecknar olika kvinnoporträtt.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons