Annons

Branden i Vellinge var anlagd

Storbranden i Sundsgymnasiets Tornhus var anlagd. Det konstaterade polisens tekniker sedan det visat sig att branden startade utanför byggnaden.
Trelleborg • Publicerad 18 oktober 2007
Bild: Tomas Nyberg
Bild: Tomas NybergFoto: 

Räddningstjänsten i Vellinge larmades första gången omkring klockan 21 på tisdagskvällen till Sundsgymnasiet. Då brann det i stora sopkärl på norra sidan av byggnaden. Mindre än en timme senare var det dags igen.

- Branden hade ett oerhört snabbt förlopp, säger Kriminalkommissarie Ann-Christine Sjöbäck. Räddningstjänstens personal såg hur elden sprang längs taket. Sedan exploderade tornet och föll samman.

Annons

Polisens tekniker, som började undersöka brandplatsen på torsdagsmorgonen, konstaterade att den andra branden startat i ett sopkärl på sydvästra sidan av byggnaden.

Polisen har fått in en hel del tips från allmänheten.

- Men inget som pekar på en specifik person, säger Ann-Christine Sjöbäck. Men en hel del har ringt in sina iakttagelser. I eftermiddag-kväll (torsdagen) ska vi genomföra dörrknackning i området. Många kan ha en pusselbit som de inte tänker på, något de sett när de gått ut med hunden till exempel.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons