Annons

Branden hårt slag mot Stavstens IF

Trelleborg • Publicerad 13 juli 2005

TRELLEBOrG

Möbler, böcker och tavlor gick upp i rök i gårdagens brand i ett skyddsrum. Men loppisen blir av .

Annons

Branden i skyddsrummet vid Vannhögskolan som uppstod under onsdagsnatten drabbar en av Trelleborgs största idrottsföreningar hårt. Föreningens loppisprylar fanns i lokalen.

– Det är många månaders slit som gått upp i rök, säger Stavstens IFs kassör Arne Delbeck bedrövat medan han tittar ut över kullen som brandmännen dränkt i skum.

– Nu får vi arbeta ännu hårdare fram till loppisen den 6 augusti. Sedan oktober i fjor har 6-7 personer från klubben arbetat på sin fritid med att samla in årets loppisprylar. Det är dessa som nu gått upp i rök i branden, som förmodas vara anlagd. Förlusten av loppisprylarna är ett hårt slag för hela Stavstens IF som har 170 medlemmar fördelat på både knattelag och A-lag.

– Vi är beroende av loppisinkomsterna, de står för en fjärdedel av klubbens inkomster, säger Arne Delbeck.

En ljusglimt i mörkret är att en del av loppisprylarna hunnit flyttas ur förrådet.

– När skolan stängde kunde vi utnyttja gymnastiksalen också. Vi hade hunnit bära upp den del av de mindre sakerna, men alla möbler, böcker och tavlor fanns kvar i skyddsrummet.

Nu gäller det för Stavstens IF att samla in så mycket prylar det går fram till loppisen den 6 augusti, menar Arne Delbeck.

– Vi tänker inte ställa in. Vi fortsätter att åka och hämta från alla som vill skänka saker till oss.

Det är inte första gången som Stavstens IF drabbas av skadegörelse. Arne Delbeck kan räkna upp flera otrevliga händelser.

– För några månader sedan brann det utanför skyddsrummet, men då hade de inte tagit sig in. Och vi har haft incidenter med krossade rutor på klubbhuset också. Uppenbarligen finns det någon eller några som inte gillar Stavstens IF.

Annons

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons