Annons

Brand på Serresjögården

(Uppdaterad 21.01) En häftig brand utbröt på en gård vid Serresjö på måndagseftermiddagen. I byggnaden som drabbades förvarades bland annat två segelbåtar med gasolflaskor som fick dras ut med hjälp av en traktor.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2009
Foto: Tomas Nyberg
Foto: Tomas NybergFoto: 

Klockan var kvart över ett på måndagseftermiddagen när räddningstjänsten larmades till Serresjögården mellan Gislövs läge och Serresjö. När räddningstjänsten kom till platsen slog lågorna genom taket.

– Men det kunde ha varit värre, säger räddningstjänstens räddningsledare Leif Brobeck.

Annons

Han menar att det trots allt gick ganska fort att få branden under kontroll och släcka den.

Leif Brobeck tror att branden startade i södra eller mittersta delen av byggnaden. Längst i norr förvarades bland annat två segelbåtar utrustade med gasolflaskor. Dem lyckades räddningstjänsten och boende på gården rädda genom att dra ut dem med en traktor.

– Det var ganska lugnt i den delen av byggnaden och så hade vi tur eftersom det var sektionerat med gipsväggar inne i huset, säger Leif Brobeck.

Förutom de två båtarna räddades även två bilar och en motorcykel som förvarades i byggnaden. På gården finns fler byggnader samt ett boningshus. De klarade sig undan branden trots att alla husen ligger väldigt tätt, och nära den brandhärjade byggnaden.

– Det är tur att det inte blåste på andra hållet, säger Leif Brobeck som menar att boningshuset då hade legat i riskzonen.

Att räddningstjänsten kunde vara på plats snabbt är ännu en faktor till att det inte slutade värre.

– Hade vi kommit fem eller tio minuter senare hade vi inte kunnat rädda båtarna, säger Leif Brobeck.

Trots det hann stora delar av byggnaden förstöras och innertaket rasade in.

Vad som orsakade branden är inte klart, men det finns ingen misstanke om brott.

– Jag tror inte att det är bilarna i alla fall, eftersom de inte var brandskadade när vi kom hit, säger Leif Brobeck.

Båda personerna som bor på gården var hemma när branden bröt ut, men ingen blev skadad vid eldsvådan.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons