Annons

Brand i torrt tomtgräs i Fjärdingslöv

Eldningsförbudet är inte hävt, påminner man på Trelleborgs räddningskår, som på lördagen fick assistera en fjärdingslövsbo med att släcka en gräsbrand.
Fjärdingslöv • Publicerad 16 juni 2018 • Uppdaterad 17 juni 2018
Faran är inte över för gräsbränder, varnar räddningskåren. Arkivbild.
Faran är inte över för gräsbränder, varnar räddningskåren. Arkivbild.Foto: Maths Olsson

Räddningskåren fick larmet vid 14.30 på lördagen, då en fastighetsägare drabbats av en brand inne på sin tomt. Branden hann aldrig utvecklas till något större, och brandkårens insats inskränkte sig till att hjälpa tomtägaren att väta marken där branden härjat.

– Det är inte riktigt okej att elda ännu. Fast det har regnat lite grann är det torrt i markerna, och eldningsförbudet är inte hävt, påminner Leif Brobeck, yttre befäl på Trelleborgs räddningskår.

Rådet från räddningstjänsten blir att vara försiktig med eldning utomhus, och hålla koll på Trelleborgs kommuns hemsida för att se när eldningsförbudet avblåses.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons