Annons

Bråk på bygge slutade med misshandelsdom

En 25-årig trelleborgare har tillsammans med sin yngre bror och sin far dömts till villkorlig dom och dagsböter för misshandel.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2002

Misshandeln ägde rum i december förra året. De tre arbetade tillsammans på ett bygge när det uppstod en konflikt om ersättningen med den som anlitat dem. De beslutade sig för att avsluta arbetet och åkte till bygget för att hämta sina verktyg. Enligt målsägande, den man som anlitat dem, tog de inte bara sina verktyg utan skar även sönder säckar med bruk och förstörde dem genom att hälla vatten i. Han iakttog detta och sprang då ut för att fråga vad de höll på med. De ska då ha övermannat honom och misshandlat honom med sparkar och slag. Enligt de tre dömda så gick det inte till så utan de hävdar att mannen tagit bruk och kastat i ansiktet på dem och varit vansinnig för att de inte tänkte arbeta mer. De försökte då bara lugna honom genom att hålla fast honom. Tre vittnen har däremot bekräftat mannens uppgifter när det gäller misshandeln. Tingsrätten valde därför att döma de tre för misshandel men påpekar att det inte kan uteslutas att bråket inletts av målsäganden. Han hade begärt närmare 16 000 kronor i ersättning för sveda och värk samt kränkning och för förstörda kläder men tingsrätten godkände bara 500 kronor som de tre ska betala tillsammans. De två sönerna stod även åtalade för stöld och skadegörelse men det åtalet ogillades eftersom det inte kunde styrkas att det de tagit verkligen inte tillhört dem och inte heller att det var de som skurit upp säckarna med bruk.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons