Annons

Bråk om vedeldning blossar upp

Trelleborg • Publicerad 7 juni 2007

En boende i Smygehamn som besväras av rök och lukt från vedeldning har under flera år framfört klagomål på sin granne. Nu har miljönämnden beslutat att förelägga grannen om att vidta åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Enligt den boende så eldar grannen även med målat virke i sin värmepanna vilket ger en besvärande rök. Vid en inspektion fann även miljöförvaltningen en hög med blandat virke på tomten varav en del var målat.

Annons

Grannen har uppgett att han har för avsikt att installera en pelletsbrännare på pannan för att i stället börja elda med pellets.

Miljönämnden påpekar också att man i förslag till riktlinjer för så kallad småskalig fastbränseeldning i tättbebyggt område menar att det är tveksamt om man kan acceptera pelletspanna eller pelletsbrännare som basuppvärmning och att en särskild bedömning krävs.

Grannen måste senast den 18 juni lämna in åtgärdsförslag till miljönämnden.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons