Annons

Bra resultat för Trelleborgs lasarett

Ett bra år är avslutat för Trelleborgs lasarett. Underskottet stannade vid 5,7 miljoner kronor mot budgeterade 27 miljoner. Detta trots att kostnaderna ökat på grund av omflyttningar med 1,5 miljoner och ett ospecificerat antal miljoner på grund av personalbristen.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Ett ökat antal behandlingar som betalats av Sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt har gett en inkomstförstärkning med 15 miljoner kronor och avtalet med Allmänna Sjukhuset (UMAS) i Malmö om ortopediska behandlingar har gett 13 miljoner. Kostnaderna för den egna personalen blev drygt fyra miljoner lägre än budgeterat. I gengäld har bemanningsföretag anlitats för 6,5 miljoner. Lasarettet har hyrt in färre personer än antalet vakanta tjänster. Det har räckt att fylla på luckorna som uppstått i scheman. Läkare har hyrts in för 2,5 miljoner och övrig personal, fr a sjuksköterskor, för 3,5 miljoner kronor. Läkarbristen var ett tillfälligt problem, men bristen på sjuksköterskor ser ut att bli minst lika svårt i år som förra året. - Vi kommer att bli tvungna att hyra in personal i sommar också, säger Fredrik Fexner, sjukhusdirektör. Antalet operationer ökade med 200 från 3800 år 2000 till 4000 i fjor, medan antalet läkarbesök i den öppna kroppssjukvården minskade med åtta procent. Inom psykiatrin har öppenvården tagit en ökande andel, men det innebär samtidigt att vårdtiderna inom den slutna psykiatrin förlängts eftersom fallen blir svårare.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons