Annons

"Bra, då slipper vi köa till datorerna"

Förslaget om att kunna surfa överallt på skolans område välkomnas av Sanne Liljegren och Lisette Smith på Söderslättsgymnasiet. Vore skönt att slippa ha sina texter och arbeten på två ställen, menar de.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2009
Lisette Smith och Sanne Liljegren säger ja tack till utökade surfzoner. Vore praktiskt, tycker de. Bild: Claes Nyberg
Lisette Smith och Sanne Liljegren säger ja tack till utökade surfzoner. Vore praktiskt, tycker de. Bild: Claes NybergFoto: 

– Ja, det hade varit jättebra så kunde man ha sina arbeten på ett och samma ställe, säger Sanne Liljegren.

Hon och Lisette Smith går första året på det samhällsvetenskapliga programmet och de arbetar mycket vid datorerna i skolan, både med att skriva egna arbeten och med att söka information på internet. Med utökad trådlös internetuppkoppling skulle de kunna ta med sig sina egna bärbara datorer till skolan och arbeta direkt via dem överallt.

De ser bara fördelar – dels skulle de slippa ha sina arbeten på två ställen som de har i dag, dels skulle de slippa köa till datorer i datasalen. För det händer inte sällan att det är fullt när man behöver använda en dator, säger de.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons