Annons

Boxarna kommer när säsongen är över

De efterlängtade förvaringsboxarna i Ångkvarnens färjecentral gör att bänkar måste tas bort. Dessutom sätts de upp lagom till turistsäsongens slut.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2006

De förvaringsboxar som har efterfrågats sedan färjecentralen i Ångkvarnen öppnade är äntligen på väg. Men boxarna sätts upp lagom till turistsäsongens slut.

– Vi ska få dem vilken dag som helst nu, säger hamnens trafikledare Jim Leveau.

Annons

Sedan den nya färjecentralen öppnade 2001 har turistbyrån, Scandlines och TT-line fått många klagomål från turister om bristen på bagageförvaring. Nu är problemet äntligen på väg att lösas med hjälp av ett 60-tal skåp som placeras längst i söder på Ångkvarnen.

Boxarna dyker dock upp lagom till att turistsäsongen går mot sitt slut. – Jo, det är synd. Det beror på att vi har fört diskussioner med rederierna om var förvaringsboxarna ska placeras, säger Jim Leveau.

Problemet är att monteringen av förvaringsboxarna kräver att flera bänkar tas bort längs med gången ut mot hamnen. Bänkar som färjepassagerare gärna använder när de väntar på avfärd.

– Vi har ju en del gående passagerare som behöver någonstans att sitta när de väntar på bussarna till färjorna. Men det är inga långa stunder de behöver vänta, säger Johan Larsson från rederiet TT-line och fortsätter:

– Både bänkar och förvaringsskåp behövs och vi får göra det vi kan med utrymmet som finns.

Hamnens trafikledare har försökt hitta en kompromiss för problemet:

– Vi ska försöka bevara några bänkar genom att kapa av dem och på så vis kunna få plats för både och. Men en del av bänkarna måste tyvärr bort, säger Jim Leveau. Sommarturisterna får inte del av lösningen det här året men Jim Leveau anser att boxarna ändå kommer användas före nästa års turistsäsong.

– Det är mer folk på sommaren men även under andra perioder reser passagerare från Tyskland hit som behöver förvara bagage. Så en viss användning blir det före nästa sommar.

Lina Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons