Annons

Bowling för både kropp och själ

I klubbenTrelleborgs bowlingpensionärer har varje medlem sin egen stil. Morgonpigga är de. Bowlarna i klubben Trelleborgs bowlingpensionärer. Varje måndag och onsdag träffas de för att träna i bowlinghallen på Valldammsgatan.
Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2006
När man väljer klot är det viktigt att det blir rätt storlek på hålen, rätt tyngd och framför allt – rätt färg.
När man väljer klot är det viktigt att det blir rätt storlek på hålen, rätt tyngd och framför allt – rätt färg.Foto: 
För den som inte har egna bowlingskor kan man välja ett par i lämplig storlek.
För den som inte har egna bowlingskor kan man välja ett par i lämplig storlek.Foto: 
Vivianne Berndtsson har blivit mästare i Trelleborgs bowlingpensionärer.
Vivianne Berndtsson har blivit mästare i Trelleborgs bowlingpensionärer.Foto: 
Gun Lindskog har bowlat i ungefär två år
Gun Lindskog har bowlat i ungefär två årFoto: 

När Trelleborgs Allehanda släntrar in strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen är de redan i gång. Smällarna från kloten som träffar käglorna och ljudet när de sedan faller fyller hallen. Ljudnivån är hög.

– Vi är 70 medlemmar i klubben och de flesta brukar komma hit på träningarna, säger Ingemar Persson, ordförande i klubben.

Annons

– Vi firar 25 års-jubileum i år.

När Trelleborgs bowlingpensionärer startade i början 80-talet höll medlemmarna till i en lokal på Nygatan. Sedan när Trelleborgshallen öppnade flyttade de.

Förutom sin interna serie där medlemmarna tävlar mot varandra, rymmer klubben tre åttamannalag som tävlar mot andra pensionärslag i Skåne, antingen hemma i Trelleborg eller på bortaplan. Enligt Ingemar Persson har alla sin egen bowlingstil.

– Här finns inte två spelare som spelar lika Bowlar gör vi för samvarons skull, men så tränar man upp balans och koncentration också, säger han.

Gun Lindskog började bowla med sin man för ungefär två år sedan.

– Vi har haft det som en gemensam hobby. Det är kul att kunna göra något ihop. Nu är min man sjuk men jag fortsätter. Det är skoj och här är en fin samling människor, säger hon.

Snart drar den nya tävlingssäsongen i gång. En som blivit mästare i klubben är Vivianne Berndtsson. Hon har bowlat i 30 år, uppskattar hon.

– Att bowla är en utmaning. Det är kul att vinna, att kunna sätta dit ungdomarna, särskilt killar, säger hon.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons