Annons

Bostadsrättsförening skeptisk till ny silo

Bostadsrättsföreningen Väduren vid Östergatan i Trelleborg är skeptisk till planerna på att bygga en ny 25 meter hög silo vid gummifabrikens ångcentral.
Trelleborg • Publicerad 2 december 2009

TRELLEBORG. "Vi anser att man bör utvärdera om det inte går att placera silon på någon annan plats, där den hamnar lite mer i skymundan." skriver föreningen i sitt yttrande om planerna till stadsbyggnadskontoret.

Det handlar om företaget Dalkia som ska bygga den nya silon för fjärrvärmeverket som ska eldas med pellets.

Annons

Föreningen menar att om silon ska byggas så bör höjden anpassas till de omkringliggande byggnaderna och byggs i samma färgskala som den höga skorstenen och ångcentralen som den ska ligga i anslutning till.

Bostadsrättsföreningen understryker dock att man ser positivt på utbyggnaden av fjärrvärmenätet i Trelleborg. Den nya pannan ska leverera värme även till stadens fjärrvärmenät. Men föreningen vill inte ha den 25 meter höga silon i blickfånget.

"Det finns nog knappast någon i staden som vill ha den utsikten från sina lägenhetsfönster eller från sin balkong." skriver föreningen.

Föreningen uttrycker också oro för att det kommer att bli mycket trafik med lastbilar som levererar pellets till den nya värmepannan.

Trelleborgshem, som har inflyttning till våren i sitt nybyggda hus i närheten, har inga invändningar mot bygget. I sitt yttrande skriver Trelleborgshem att man förutsätter att alla utredningar om transporter, luftföroreningar och nedsmutsning genomförts med hänsyn till de närliggande bostäderna.

Lucas Dietrichson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons